Polisens senaste händelser

RSS Polisen – de senaste händelserna i Skåne (högerklicka länk och välj nytt fönster)

RSS Aktuellt i Skåne

RSS Nyheter inom säkerhetssektorn – securityuser

 • Antalet stölder av bildelar har mer än halverats maj 21, 2019
  Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken över bildelsstölder från Larmtjänst.
 • Regeringen: Stockholms län ska kunna ingripa ot penningtvätt maj 21, 2019
  Regeringen har överlämnat en proposition till riksdagen som innebär att Länsstyrelsen i Stockholms län ska få möjlighet att ingripa mot advokater, advokatbolag och personer i advokatbolags ledning som överträder penningtvättslagen.
 • RR: Brister i styrningen av polis, åklagare, domstolar och kriminalvård maj 20, 2019
  Riksrevisionens granskning av rättskedjan visar att regeringen i sin styrning av myndigheterna inte har haft tillräckligt fokus på hela kedjan.
 • Kraftigt ökat antal rapporter om penningtvätt maj 20, 2019
  Antalet rapporter om misstänkt penningtvätt ökade med nästan 17 procent under förra året. Även antalet ärenden där Finanspolisen har fryst tillgångar ökade kraftigt.
 • Fördubblat antal attacker som stjäl användaruppgifter på porrsidor maj 19, 2019
  En ny rapport från Kaspersky Lab visar att antalet användare som attackerats av skadlig programvara som försöker stjäla inloggningsuppgifter till populära porrsidor har mer än fördubblats det senaste året, från ca 50,000 användare 2017 till 110,000 användare 2018. Totalt har fler än 850,000 attacker upptäckts. Samtidigt har det blivit allt vanligare med försäljning av stulna […]
 • Tre av fyra är oroliga för hur deras personuppgifter används maj 19, 2019
  Tre av fyra svenskar är oroliga för hur deras personuppgifter används. Samtidigt är det bara hälften av svenska företag och myndigheter som arbetar kontinuerligt och systematiskt med dataskydd. Det visar Datainspektionens första nationella integritetsrapport.
 • Sverige bidrar med helikoptrar till EU:s civilskyddsmekanism maj 18, 2019
  I veckan tillkännagav inrikesminister Mikael Damberg och EU-kommissionär Christos Stylianides att Sveriges bidrag med sex helikoptrar för skogsbrandbekämpning accepteras att ingå i EU:s civilskyddsmekanism. Genom det svenska bidraget till EU:s gemensamma responsförmåga stärks även förmågan att bekämpa skogsbränder inom Sverige.
 • Ari Stenman blir polisens nya säkerhetschef maj 18, 2019
  Ari Stenman, som idag är säkerhetschef på Regeringskansliet, blir Polismyndighetens säkerhetschef.
 • Säkerhetsbranschen VD vald till Vice President för Euralarm maj 17, 2019
  Igår, vid Euralarms General Assembly i Madrid valdes Säkerhetsbranschens VD, Joakim Söderström, till Vice President för Euralarm och även till ordförande för den sektion som ansvarar för säkerhetsfrågor.
 • Ny metod mot solstormar som kan slå ut Sveriges kraftnät maj 17, 2019
  FOI har utarbetat en metod som bidrar till att skydda samhällskritisk infrastruktur vid extrema solstormar. Metoden kan bli ett kraftfullt verktyg för att förutsäga på vilka platser i Sverige ett solutbrott kan påverka kraftnätet mest.

RSS securityworldhotel

 • Hotet från luften allt större maj 21, 2019
  Hotet från drönare blir allt större. Nästan dagligen går det att läsa i medierna om olika incidenter där drönare utgör en riskfaktor. Här inbegrips allt från terrorattacker till smuggling, sabotage, industrispionage och kränkande fotografering.– Dagens skalskydd skyddar inte mot drönare överhuvudtaget, säger Kenneth Nyström, VD för Securify.
 • Ingen tjänar på en splittrad säkerhetsbransch maj 21, 2019
  Lennart Alexandrie, publisher på AR Media International, menar att branschorganisationerna Säkerhetsbranschen och Säkerhetsföretagen snabbt hittar en väg och plattform/identitet för att gemensamt driva den privata säkerhetssektorns frågor på ett optimalt sätt.
 • Allvarliga säkerhetshot mot tjänsteföretag inom finansiell sektor maj 20, 2019
  43 procent av IT-ansvariga hos europeiska tjänsteföretag inom finansiell sektor anser att riktade BPC-attacker är ett allvarligt hot mot verksamheten.
 • Drönarna har gjort perimetersäkerheten 3D maj 20, 2019
  Uppkomsten av drönare har lett till ett paradigmskifte på marknaden för perimetersäkerhet: det handlar inte längre bara om horisontellt skydd utan även om vertikalt.– Nu när var och varannan person har tillgång till luftrummet genom drönare så betyder det att vi har nya sensorer för det här nya paradigmet och det innebär att marknaden växer, […]
 • E.ON förvärvar Coromatic maj 20, 2019
  E.ON har undertecknat ett avtal med EQT om att förvärva 100 procent av aktierna i företaget Coromatic.
 • Nya tekniklösningar förändrar marknaden för perimetersäkerhet maj 19, 2019
  Perimetersäkerhet har blivit ett hett ämne i den fysiska säkerhetsbranschen och har en årlig tillväxttakt på ungefär 13 procent.– Vi kan se att radar och annan teknik har blivit mer kostnadseffektiv, tidigare var det här ganska dyra lösningar. Och med denna teknik följer nya funktioner som inte fanns tidigare, säger Mark Cosgrave, Division Manager för […]
 • Webb-TV: Här är trenderna på marknaden för passerkontroll maj 19, 2019
  Mobila lösningar och molnlösningar är några av de största trenderna på marknaden för passerkontroll enligt Acres VD Joe Grillo, Dahn Sadarangani från HID, Thomas Schulz från Assa Abloy och Genetecs VD Pierre Racz.