Polisens senaste händelser

RSS Polisen – de senaste händelserna i Skåne (högerklicka länk och välj nytt fönster)

RSS Aktuellt i Skåne

 • Brist på arbetskraft kan leda till ökad människohandel juni 29, 2020
  Fler oseriösa företag som erbjuder personal och en ökad risk för människohandel för tvångsarbete och människoexploatering. Det kan bli följden av brist på arbetskraft inom lantbrukssektorn i sommar.
 • Åldringsbedragare frihetsberövade juni 26, 2020
  Två män som misstänks för flera åldringsbedrägerier (vishing) anhölls under onsdagen i Malmö efter en insats av polisen i region Syd.
 • Fängelsedomar i ett av Sveriges största bedrägerimål juni 24, 2020
  Den 31-årige man som åtalats för att ha lurat 96 personer på mångmiljonbelopp har dömts till fängelse i 4 år och 10 månader av Blekinge Tingsrätt. Samtidigt dömdes ytterligare tio personer för att ha hjälpt mannen med penningtvätt.
 • Polisen utreder fler fall av misstänkt bidragsbrott juni 18, 2020
  Polisens kraftsamling för att utreda personer som misstänks för bidragsbrott ger resultat. Polisregion Syd har redan i år redovisat betydligt fler ärenden till åklagare än under hela förra året.
 • Snabbspår har effektiviserat utredning av relationsbrott juni 18, 2020
  En ny arbetsmetod för att effektivisera handläggningstiden av relationsbrott har införts på Malmöpolisens sektion för utredning av brott i nära relation. Sedan starten av det så kallade Snabbspåret har man redan sett goda resultat.
 • Samverkansöverenskommelse tecknad med Hörby kommun juni 8, 2020
  Nu är polisen och kommunen i Hörby överens om hur och kring vilka frågor man ska samverka, i syfte att förebygga brott och skapa trygghet i kommunen.
 • Sammanfattning av polisens arbete med demonstration i Malmö den 4 juni juni 4, 2020
  Polisen hade under torsdagen beviljat en tillståndsgiven demonstration med högst 50 deltagare på Ribersborg i Malmö mellan klockan 18.00 och 20.00.
 • Fortsatt högt tryck mot grova kriminaliteten juni 4, 2020
  Polisregion Syd fortsätter trycket mot den grova kriminaliteten. Den regionala särskilda händelsen Rimfrost löper vidare fram till hösten. Samtidigt sjösätts en plan för det fortsatta arbetet mot den grova och regionsövergripande brottsligheten.
 • Omfattande åtal mot åldringsbedragare juni 2, 2020
  Ett stort antal personer åtalas under tisdagen vid Malmö tingsrätt för delaktighet i bedrägerier mot äldre personer runt om i Sverige. Bedragarna åtalas misstänkta för att lurat äldre på sammanlagt cirka 700 000 kronor.

RSS Nyheter inom säkerhetssektorn – securityuser

 • Tradition möter framtid i Dormakabas passersystem juli 5, 2020
  Stark låstradition möter framtidsorienterade digitala lösningar. Så kan man beskriva Dormakaba, som bil-dades genom ett samgående mellan Dorma och Kaba.– Kaba-delen är ju sprungen ur låsvärlden, men idag präglas våra lås av digitaliseringen, säger Anders Berghagen, försäljningschef på Dormakaba i Sverige.
 • ”Kommunala ordningsvakter signalpolitik för miljoner” juli 5, 2020
  Tankesmedjan Stiftelsen Tryggare Sveriges generalsekreterare Magnus Lindgren ifrågasätter kommunernas användning av ordningsvakter i en debattartikel i DN. De sätts ofta in utan att problembilden i kommunen först har kartlagts, menar han.
 • Kraftig ökning av attacker mot Remote Desktop juli 5, 2020
  När många arbetar hemifrån passar hackare på att utnyttja sårbarheter i protokollet RDP – för att installera gisslanprogram, bakdörrar eller mjukvara som utvinner kryptovalutor i smyg.
 • Trygghetsteam tryggar kollektivtrafiken juli 4, 2020
  94 procent av pendeltågens resenärer känner sig trygga när de reser dagtid och mer än hälften av pendlarna känner sig trygga när de reser med pendeln på kvällar enligt en undersökning från Novus. Men bara en tredjedel av alla tillfrågade resenärer känner sig trygga i samma miljö nattetid, något som trygghetsteam ska förbättra.
 • Säkerhetsbrister i IT-tjänst för distansarbete juli 4, 2020
  Check Point har identifierat säkerhetsbrister i Apache Guacamole, en av världens mest populära IT-tjänster som används vid distansarbete. Sårbarheterna gör det möjligt för hackare att avlyssna ett företags möten, spela in det som avlyssnats samt ta kontroll över företagets datorer.
 • Svenska notan för cyberattacker: 20 miljarder juli 3, 2020
  Under 2020 kommer cyberangreppen att leda till kostnader på mellan 20 och 22 miljarder kronor för svenska företag, enligt en ny sammanställning från IT-säkerhetsföretaget Truesec.
 • Kryptojackingattacker på molnplattformen Docker juli 3, 2020
  Palo Alto har identifierat ett Docker Hub-konto med skadlig programvara. Ett användarkonto som varit aktivt sedan oktober 2019 har spridit sex docker-bilder med programvara som syftar till att utvinna kryptovalutan Monero (XMR) hos den som angrips. Bilderna har tillsammans anropats mer än 2 miljoner gånger.
 • Arvidjaurs skolor valde Iloqs digitala trådlösa och batterilösa låslösning juli 3, 2020
  När Arvidsjaur kommun skulle byta låsen på kommunens skolor föll valet på Iloq (iLOQ). De sökte efter ett digitalt låssystem för att förenkla hanteringen och spara pengar på sikt.
 • Ökat samarbete mellan polisen och Kustbevakningen juli 2, 2020
  Regeringen har beslutat om en förordning som innebär att Kustbevakningen under vissa förutsättningar ska stödja Polismyndigheten med sjötransport, flygtransport och flygspaning. Tanken är att resurserna på så sätt ska användas effektivt vid insatser som terrorism.
 • Bosch vill integrera kortläsare med videoövervakning juli 2, 2020
  Bosch har nu tagit steget in på den svenska marknaden för passersystem.– I Sverige kommer slutkunder med behov av en tydlig översikt och kombination av kortläsarsystem och videosystem att uppskatta vår lösning, säger Anders Karlsson, produktansvarig för säkerhetsprodukter i Norden på Bosch Building Technologies.

RSS securityworldhotel

 • Så arbetar skolor med säkerhet i dag juli 5, 2020
  Det finns inga generella direktiv för vilken typ av säkerhetsteknik som skolor bör ha.– Det är viktigt att göra en kartläggning av den egna verksamheten och arbeta långsiktigt. Händer något måste krisplanen vara tydlig så att alla vuxna på skolan vet hur de ska agera i ett visst läge och det måste man öva på, […]
 • Indien förbjuder kinesiska appar juli 4, 2020
  Indien förbjuder Tiktok, Wechat och dussintals andra kinesiska appar för att de är ”engagerade i aktiviteter ... skadliga för Indiens suveränitet och integritet”.
 • Så dåliga är svenskarna på lösenord juli 4, 2020
  Mer än var tredje svensk använder endast fem eller färre lösenord till sina olika konton på nätet. Det är också väldigt få som använder exempelvis lösenordshanterare och sex procent använder samma lösenord för alla sina konton enligt en ny undersökning.
 • Assa Abloy förvärvar leverantör av teknikösningar för äldreomsorg juli 3, 2020
  Assa Abloy har tecknat avtal om förvärv av Focuscura, en ledande leverantör av tekniska lösningar för äldreomsorgen på den nederländska marknaden.
 • Arvidjaurs skolor valde Iloqs trådlösa och batterilösa låslösning juli 3, 2020
  När Arvidsjaur kommun skulle byta låsen på kommunens skolor föll valet på Iloq (iLOQ). De sökte efter ett digitalt låssystem för att förenkla hanteringen och spara pengar på sikt.
 • Certego och Seriline i samarbete om smarta lås för bostadsfastigheter juli 2, 2020
  Certego och Seriline ingår samarbete kring smarta lås för flerbostadsfastigheter och lanserar ett digitalt tjänstepaket som går under namnet  Smart Access.
 • Bravida levererar säkerhetslösningar till Folkhälsomyndigheten juli 2, 2020
  Bravida genomför leveransen av ett nytt integrerat säkerhetssystem när Folkhälsomyndigheten bygger om arbetsplatserna på Solnakontoret. Bravida kommer stå för den totala säkerhetsleveransen i form av passerkontroll, inbrottslarm och driftlarm.
 •  
 •