Polisens senaste händelser

RSS Polisen – de senaste händelserna i Skåne (högerklicka länk och välj nytt fönster)

RSS Aktuellt i Skåne

 • Två män döms till fängelse för våldtäkt mot barn januari 14, 2020
  En man döms till två år och sex månaders fängelse för våldtäkt mot barn och ytterligare en man till tre års fängelse för två fall av våldtäkt mot barn samt sexuellt ofredande. I båda ärendena har ett gediget utredningsarbete lagt grunden för utfallet.
 • Fleråriga fängelsestraff för explosioner i Malmö januari 10, 2020
  En man döms till fyra år och två månaders fängelse och en annan man till ett tre år och tio månader i ett mål som handlar om innehav av vapen och sprängämne samt om tre explosioner som ägde rum slutet av 2018. I domen avhandlas totatalt elva personer.
 • Polisen använder UAS i Helsingborg december 23, 2019
  Under den särskilda händelsen Rimfrost kommer polisen i Helsingborg att använda sig av UAS, det vill säga drönare försedda med kameror. "De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott", säger Michael Mattsson, biträdande kommenderingschef för Rimfrost.
 • Man döms för explosion på Adelgatan december 23, 2019
  En man döms idag vid Malmö tingsrätt till tre års fängelse för att bland annat ha orsakat en explosion vid entrén till en nattklubb på Adelgatan i Malmö.
 • Två män döms för inblandning i mord på von Rosens väg december 20, 2019
  En man sköts till döds på von Rosens väg i Malmö i juli 2018. Nu döms en 21-årig man till 12 år och sex månaders fängelse för mord. En 29-årig man döms till fyra års fängelse för medhjälp till mord.
 • Silvermedaljer till rådiga medborgare i polisregion Syd december 19, 2019
  De har bland annat agerat vid en pågående knivattack, fört barn till säkerhet från en rökfylld lägenhet och ingripit och därmed hjälpt polisen att gripa misstänkta gärningspersoner. Nu tilldelas fem personer polisens medborgarmedalj för rådigt ingripande.
 • Man dömd för våldtäkt i Folkets park Malmö december 18, 2019
  I juni i år utsattes en kvinna för våldtäkt i Folkets park i Malmö. Nu döms en man vid Malmö tingsrätt till 1 år och 9 månaders fängelse för våldtäkt.
 • Malmösatsning bäst i Europa – prisas för brottsförebyggande arbete december 13, 2019
  BID Sofielund är vinnare i European Crime Prevention Award (ECPA). Arbetet prisas för breda brottsförebyggande insatser i det särskilt utsatta området Södra Sofielund/Seved – något som har lett till ökad stabilitet i området.
 • Malmöpolisen använder UAS under Rimfrost december 10, 2019
  Under den särskilda händelsen Rimfrost kommer polisen i Malmö att använda sig av UAS, det vill säga drönare försedda med kameror. "De ska hjälpa oss att förebygga och avbryta brott", säger Michael Mattsson, biträdande kommenderingschef för Rimfrost Syd.

RSS Nyheter inom säkerhetssektorn – securityuser

 • Polisen sätter upp kameror i Umeå januari 18, 2020
  Polismyndigheten har beslutat om kamerabevakning på tre platser i Umeå: Rådhustorget i centrala Umeå, Ålidhems centrum vid Ekonomstråket samt Östra Ersboda centrum.
 • Ny stödtelefon mot våldsbejakande extremism januari 17, 2020
  Rädda Barnen och Center mot våldsbejakande extremism (CVE) startar en nationell stödtelefon mot våldsbejakande extremism, dit till exempel oroliga anhöriga eller personer som vill lämna våldsbejakande miljöer kan ringa.
 • Bibliotek måste förbättra säkerheten januari 17, 2020
  Incidenter med ungdomsgäng och drogförsäljning har gjort att Stadsbiblioteket i Växjö hotas av vite på 40 000 kronor av Arbetsmiljöverket. För att undvika vite måste säkerhetsarbetet skärpas.
 • Virtuellt verktyg för design av säkerhet januari 16, 2020
  Salto Systems har lanserat en ny version av det virtuella verktyget "My Lock by Salto", designat för arkitekter, konsulter och slutkunder som vill visualisera en byggnads behov och krav för design av elektronisk låsning och passerkontroll. Verktyget är både tids- och kostnadsbesparande.
 • Stor ökning av personrån mot barn januari 16, 2020
  Brå har släppt preliminär statistik över antalet anmälda brott 2019 och en brottskategori som sticker ut är personrån. Antalet rån mot barn ökade med 31 procent under 2019 jämfört med 2018.
 • Största cybersäkerhetstrenderna 2020 januari 16, 2020
  Ransomwareattacker mot smarta städer och större företag, fler attacker mot molntjänster och ökad användning av AI inom cybersäkerhet – det är tre av de största trenderna inom cybersäkerhet 2020 enligt Mikael Johansson, cybersäkerhetsexpert på Acronis.
 • Säkerhetsbranschen instiftar säkerhetspris januari 15, 2020
  På Säkerhetsdagen den 23 april 2020 på Quality Hotel Globe i Stockholm delar Säkerhetsbranschen för första gången ut Stora Säkerhetspriset.
 • Polisen börjar använda drönare i Uppsala januari 15, 2020
  Polisen i Uppsala har börjat använda drönare med kameror för att stävja brottsligheten i några utvalda områden.
 • Många cyberattacker från Iran januari 15, 2020
  Oroligheterna i Iran är har varit högst upp på nyhetsagendan och som en följd av detta sägs det att landet kan komma att genomföra cyberattacker. Detta är dock inget nytt – eftersom en rad intrång de senaste åren haft sitt ursprung i Iran, menar IT-säkerhetsleverantören Palo Alto Networks.
 • I dag invigs Sveriges nya center för cyberförsvar januari 14, 2020
  KTH:s och Försvarsmaktens forskningscentrum för cyberförsvar och informationssäkerhet (CDIS) slår nu upp dörrarna. Och i sommar börjar man utbilda 30 så kallade cybersoldater.

RSS securityworldhotel

 • I veckan invigdes Sveriges nya center för cyberförsvar januari 17, 2020
  KTH:s och Försvarsmaktens forskningscentrum för cyberförsvar och informationssäkerhet (CDIS) har slagit upp dörrarna. Och i sommar börjar man utbilda 30 så kallade cybersoldater.
 • Något fler uppklarade brott under 2019 januari 17, 2020
  Antalet ärenden som polisen redovisade till åklagare ökade med knappt en procent 2019 jämfört med föregående år. 
 • Virtuellt verktyg för design av säkerhet januari 16, 2020
  Salto Systems har lanserat en ny version av det virtuella verktyget "My Lock by Salto", designat för arkitekter, konsulter och slutkunder som vill visualisera en byggnads behov och krav för design av elektronisk låsning och passerkontroll. Verktyget är både tids- och kostnadsbesparande.
 • Marknaden för videoövervakning når över 20 miljarder dollar januari 16, 2020
  År 2020 når den globala försäljningen av videoövervakningsprodukter, inklusive kameror, inspelare, videohanteringsprogramvara (VMS) och tillbehör över 20 miljarder dollar för första gången, enligt en rapport från marknadsanalysföretaget IHS Markit, som numera en del av Informa Tech.
 • Verisec i partneravtal med Microsoft om e-legitimationstjänst januari 16, 2020
  Verisec har ingått partneravtal med multinationella Microsoft. Inom avtalets ramar kommer man att ägna sig åt gemensam affärsutveckling som skapar kundvärde och i detta spelar den globalt skalbara e-legitimationstjänsten Freja eID en central roll.
 • Säkerhetsbranschen instiftar säkerhetspris januari 15, 2020
  På Säkerhetsdagen den 23 april 2020 på Quality Hotel Globe i Stockholm delar Säkerhetsbranschen för första gången ut Stora Säkerhetspriset.
 • Gott betyg till uppkopplade brandvarnare  januari 15, 2020
  SafeTeams brandvarningssystem från Sfty har testats av HSB Living Lab. Testet har pågått sedan våren 2019 och gått ut på att testa den nya tekniken i en verklig miljö. Huset är ett innovativt boende, där olika forskningsprojekt pågår tillsammans med förvaltare, Brf-styrelse/hyresvärd och de boende i huset.
 •  
 •