SBF – GPS-spårare

Att utnyttja GPS som ett skydd mot båt/motor i syfte att spåra dessa i samband med stölder och försvinnanden är en lösning som visat sig fungera bra.

Försäkringsbolag ger som regel subventioner i premier och självrisk för monterad utrustning. Svenska Sjö har emellertid gått steget längre. Svenska Sjö har i ett exklusivt samarbete med NorthTracker och Nokas AB, tagit fram ett mycket bra GPS-larm som också är kopplat till en larmcentral, Nokas AB.

Vid nyteckning av försäkring för utombordsmotor större än 199 hk och yngre än 10 år kräver  Svenska Sjö kopplingen till larmcentralen i vissa områden pga. den ökande stöldrisken. Svenska Sjö rekommenderar det även för båtägare med mindre nyare motor och som har sin båt på privat brygga på sommaren eller egen tomt på vintern, vilket även detta ger subventioner samt rabatt på inköpet av spårare. Svenska Sjö betalar eventuell utryckningskostnad för sina kunder – tills vidare.

SecurityPartner – SP AB är leverantör av NorthTracker och erbjuder ett förmånligt pris för spåraren till Skånes Båtförbunds medlemmar.

Tjänsten fungerar ungefär som ett villalarm. När larmet går informeras ägaren via mejl och sms samtidigt som en larmcentral, bemannad dygnet runt, ringer upp ägaren för att assistera med väktare som uppsöker och säkrar stöldgodset. När väktare väl är på plats kan bättre information ges till polisen. De kan då omhänderta stöldgodset eller sätta in spaning för att ta tjuvarna på bar gärning. NorthTracker är ett svenskt företag som erbjuder spårning med GPS i stöldförebyggande syfte. Tjänsten fungerar i hela Europa och är godkänt av SSF – Svenska Stöldskyddsföreningen.

scout, machine och mini

Det är modellerna scout, machine och mini som är aktuella. Scout och machine kostar 2.495 kr inkl. moms medan mini som mer är att betrakta som ett komplement, kostar 2.045 kr inkl. moms. Abonnemangskostnad för kommunikationen är 695kr/år, vilken dyker upp när spåraren är installerad och aktiverad. SIM-kortet är redan på plats vid leverans.

  • Göm trackern i din utombordare.
  • Registrera konto på northtracker.com
  • Vi hjälper dig om du känner dig osäker !

Handlar du spårare via Skånes Båtförbund eller Svenska Båtunionen erbjuder vi ett reducerat pris.

Priset för spårarna Scout och Machine exklusive abonnemang hos Nokas är 2.495 kr med moms. Som kund till Svenska Sjö, medlem i klubb ansluten till Skånes Båtförbund och Svenska Båtunionen får du en introduktionsrabatt tom. midsommar 2019 på 273 kronor som innebär att du bara betalar 2.222 kronor. Priset i vår webbshop är angivet utan moms och om du anger rabattkoden trackerspab – ser du att rabatten räknas fram. Frakten tillkommer.

 Läs om spårarna mer i detalj eller gå vidare till butik för köp.

GPS-spårare – Machine Till butik för KÖP
GPS-spårare – Scout Till butik för KÖP
GPS-spårare – Mini Till butik för KÖP

 

  •  
  •